Συχνές Ερωτήσεις

ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ

Εδω μπορείτε να υποβάλετε την ερώτηση ή απορία σας σχετικά με τα φροντιστήριο και τα μαθήματα που διδάσκουμε. Επίσης μπορείτε να κάνετε απορίες ακαδημαϊκού περιεχομένου. Εμείς υποσχόμαστε να απαντάμε το συντομότερο και θα αναρτούμε τις ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις μας στη σελίδα αυτή.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Ερώτηση

Γεια σας με λένε Μαρία. Είμαι Β' Λυκείου και δεν ξέρω τι θα ακολουθήσω στο μέλλον Αν μπορείτε να με βοηθήσετε στις επιλογές μου. Σας ευχαριστώ

Μαρία

Σας χαιρετώ.

Υπάρχουν επιλογές πολλές και είναι ανάλογες των μαθημάτων που επιλέξατε και των ενδιαφερόντων και ικανοτήτων σας. Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 99776965, ή αν θέλετε στείλτε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ποια μαθήματα έχετε επιλέξει.

Ευχαριστώ πολύ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Γεια σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στις αιτήσεις του ucas θα λάβουν υπόψη και το απολυτήριο της Β' Λυκείου(έχω 3 Α' Levels)

Ευχαριστώ

Αντριάνα

Σας χαιρετώ. Το απολυτήριο της Β' Λυκείου θα δοθεί όταν θα γίνει η αίτηση. Σίγουρα το offer που θα σου γίνει είναι ανεξάρτητο από τους βαθμούς αυτούς. Όμως αν κάποιος έχει πολύ χαμηλούς βαθμούς στη Β' Λυκείου και θέλει να σπουδάσει κάτι το οποίο έχει ψηλές απαιτήσεις ενδεχομένως να ληφθεί δυσμενώς υπόψη.

Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Θα ήθελα να σπουδάσω σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αγγλίας στον τομέα της δημοσιογραφίας. Ποια μαθήματα πρέπει να περάσω για να πάω με υποτροφια;

Νούλα

Σας χαιρετώ. Καταρχήν για να εισαχθούμε στα πανεπιστήμια της Αγγλίας πρέπει να πληρούμε δύο προϋποθέσεις. Γλώσσα και Ακαδημαϊκά προσόντα. Εάν θέλεις να πάρεις υποτροφία, τότε πρέπει να πάρουμε όσο πιο ψηλούς βαθμούς μπορούμε. Στη γλώσσα θα πρέπει να περάσειw το IGCSE με βαθμό Α ή το IELTS, με πολύ καλό βαθμό. Τώρα θα πρέπει να κάνεις και GCE A' Levels όπως History, Modern Greek ίσως και μαθηματικά. Όμως πρέπει να σου πω ότι υποτροφίες ένα πανεπιστήμιο δύσκολα δίνει. Από την άλλη το ίδρυμα IKY στην Κύπρο δίνει υποτροφίες όπως και η αρχεπισκοπή. Μπορείς να αποταθείς κοντά τους για τα περαιτέρω. Αν θες μπορείς να μας πάρεις τηλέφωνο και στο 99776965 για οτιδήποτε θες. Τέλος να ξέρεις ότι ένας καλός βαθμός απολυτηρίου θα είναι απαραίτητο κριτήριο.

Ευχαριστώ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Τα igcse είναι μόνο για Αγγλία ή είναι ένα δυνατό χαρτί-προσόν και για άλλες χώρες;

Αντριάνα

Σας χαιρετώ.

Τα igcse Αγγλικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση τόσο σε πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας όσο και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, στα αγγλόφωνα τμήματα. Πέρα όμως από τα αγγλόφωνα τμήματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σας προσόν και σε πανεπιστήμια όχι αγγλόφωνα, άλλων χωρών.

Αν μιλάτε για igcse computers, maths, physics, biology etc, αυτά δεν αναγνωρίζονται σαν qualifications από τα πανεπιστήμια, απλά προετοιμάζουν το μαθητή για επιτυχία στις εξετάσεις A' Levels.

Ελπίζω να σας βοήθησα.

Γιάννης Λαούρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Γεια σας!

Πάω στην πρώτη λυκείου και θέλω να σπουδάσω πληροφορική ποια μαθήματα πρέπει να επιλέξω ενισχυμένα στο λύκειο για πληροφορική;

Πιερής Κοντού

Σας χαιρετώ,

Καταρχήν εξαρτάται το που θέλετε να σπουδάσετε. Για να σπουδάσετε στο πανεπιστήμιο Κύπρου ή στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας θα ήταν απαραίτητο να επιλέξετε: Μαθηματικά Κατεύθυνσης, Πληροφορική και Φυσική. Για τα πανεπιστήμια της Αγγλίας θα ήταν καλό να επιλέξετε πληροφορική και μαθηματικά κατεύθυνσης και αν το επιθυμείτε και την φυσική. Επίσης για Αγγλία θα ήταν καλό να επιλέξετε και τα αγγλικά για να ενισχύσει τις ικανότητες γλώσσας.

Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Θα ήθελα να σας ρωτήσω χρειάζονται τα αγγλικά 
απαραιτήτως αν θελει κανεις να περασει στο
Τ.Ε.Ι. φυσικοθεραπειας;

Ευγενία

Σας χαιρετώ.

Όχι δεν είναι απαραίτητο να περάσει κάποιος Φυσικοθεραπεία με Αγγλικά μέσω των Παγκύπριων εξετάσεων. Αν μπείτε στη σελίδα: http://ecyprusdeltio.schools.ac.cy, και εισάγετε τα μαθήματα που έχετε θα σας εμφανισει ακριβώς τι περνάτε. Επίσης είναι καλό να γνωρίζετε ότι η χαμηλότερη βαθμολογία για το τμήμα το 2014 ήταν: 15.805 (Φυσικοθεραπεία Αίγιο).

Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω με τα μαθήματα που έχω επιλέξει τι περνάω και στην Κύπρο αλλά και Ελλάδα ευχαριστώ !! Τα μαθήματα ειναι τα ακόλουθα μαθηματικά κοινού κορμού βιολογία νέα ελληνικά και δακτυλογραφία.

Ηλιάνα

Σας χαιρετώ. Τα μαθήματα που θα δώσετε παγκύπριες εξετάσεις είναι: Νέα, Μαθηματικά Κοινού Κορμού, Βιολογία. Η δακτυλογραφία δεν λαμβάνεται υπόψη για πρόσβαση. Οι επιλογές μας εδώ είναι περιορισμένες γιατί θα εξεταστείς σε 3 μαθήματα. Περνάς Υπαξιωματικός, και άλλες σχολές ΤΕΙ. Όπως διαιτολογία, φυσικοθεραπεία, ραδιολογία & ακτινολογία, Αισθητικός, Νοσηλευτική(ΤΕΙ) και άλλες. Θα ήταν καλά να επισκεφτείτε τη σελίδα του υπουργείου: http://ecyprusdeltio.schools.ac.cy, και να εισάγετε τα μαθήματα που έχετε και να σας εμφανίσει τι μπορείτε να περάσετε. Αν είσαστε καλή στα αγγλικά ίσως να ήταν ένα βατό επιπρόσθετο μάθημα που θα σας βοηθούσε να αυξήσετε τις επιλογές σας.

Ευχαριστώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Γεια σας..παω τριτη λύκειου και δίνω πανελληνιες.Ειμαι μαθήτρια του δέκα εννιά αλλά αγχώνομαι αρκετα με τις πανελλήνιες και οι στοχοι μου ειναι σχολες που εχουν 18.500 μόρια που λόγω της χαμηλής μου αυτοπεποιθησης δεν πιστεύω πως θα τα καταφέρω. .πως μπορώ να περάσω στο ανοιχτό πανεπιστήμιο της Κύπρου αν τυχόν αποτυχω; Και υπάρχει η ειδικότητα της εγκληματολογιας;

Γεωργία

Σας χαιρετώ,

καταρχήν θα σε συμβούλευα τώρα να αφοσιωθείς στις πανελλήνιες εξετάσεις, να αγωνιστείς, να πολεμήσεις με οργάνωση, πείσμα και αισιοδοξία και πιστεύω ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Κανένας δεν έχει κλειδωμένη τη θέση του. Αλλά να θυμάσαι ότι: Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται!!!

Στο ανοιχτό πανεπιστήμιο Κύπρου(http://www.ouc.ac.cy) γίνονται αιτήσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου, φέτος λήγουν οι αιτήσεις 7 Μαϊου(δόθηκε παράταση). Νομίζω ότι δεν υπάρχει ειδικότητα εγκληματολογίας. Δεν είμαι σίγουρος όμως γιατί προσθέτονται συνέχεια νέοι κλάδοι.

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως.

Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εαν μπορώ να πάρω το απολυτήριο λυκείου χωρίς να κάνω όλες τις τάξεις έχω κάνει μόνο την πρώτη και την έχω τελειωσει για να παω για ΑΜΕΑ είμαι ήδη στα 32 και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και εργάζομαι παρράληλα

Με εκτίμηση

Ευαγγελία

Καλησπέρα σας. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε με το Υπουργείο Παιδεία για να σας βοηθήσουν στο τηλέφωνο: 22 800 600 

Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Γειά σας,
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γίνονται μεταγραφές από ΤΕΠΑΚ Κύπρου στην Ελλάδα. 
Ευχαριστώ

Χριστίνα

Σας χαιρετώ,

Από ότι γνωρίζω γίνονται μεταγραφές. Όμως εξαρτάται η υλοποίηση της από διάφορες παραμέτρους. Για παράδειγμα οι λόγοι της μεταγραφής, το πανεπιστήμιο στο οποίο θες να πας και το τμήμα. Θα ήταν καλό να επικοινωνήσεις με τη γραμματεία του ΤΕΠΑΚ.

Ευχαριστώ πολύ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
x

Yes. Ut ut eiusmod velit ex ea duis enim occaecat consequat reprehenderit excepteur ipsum ea pariatur. Occaecat ullamco cupidatat pariatur minim esse et enim veniam eu ipsum.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας