Ρομποτική

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Η επιστήμη του μέλλοντος. Οι μαθητές μαθαίνουν να κατασκευάζουν Ρομπότ, να τα προγραμματίζουν και να βελτισιοποιούν τους διάφορους αλγόριθμους τους έτσι ώστε το Ρομπότ να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις διάφορες προκλήσεις. Καλλιεργείται η μαθηματική σκέψη, χρήση των κανόνων της φυσικής και αναπτύσσεται ο προγραμματισμός.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε 3 ηλικιακές ομάδες.

1η Ομάδα: Β' Δημοτικού μέχρι και 4η Δημοτικού

2η Ομάδα: 5η Δημοτικού μέχρι και Β' Γυμνασίου

3η Ομάδα: Γ' Γυμνασίου και άνω

Μελετούμε Ρομπότ Lego EV3, Arduino και Jimu Robots. Συμμετέχουμε σε παγκύπριους και παγκόσμιους διαγωνισμούς, με αξιοσημείωτες επιτυχίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Robotex 2017 (25/06/2017) οι ομάδες του φροντιστηρίου μας πρώτευσαν (ανάμεσα σε 500 συμμετέχοντες περίπου) στις ακόλουθες κατηγορίες:

Lego Line Following:

- Γυμνάσιο: 1η Θέση

- Λύκειο: 1η Θέση

- Best of the Best: 1η Θέση και 2η Θέση

Lego Sumo:

- Λύκειο: 1η Θέση

- Best of the Best: 1η Θέση

Lego Maze:

- Γυμνάσιο: 1η Θέση

- Λύκειο: 1η Θέση

- Best of the Best: 1η Θέση και 2η Θέση

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Εσθονία (Robotex 2017) 24-26 Νοεμβρίου 2017 οι ομάδες του φροντιστηρίου μας πραγματοποίησαν εξαίρετη εμφάνιση.

Στο Lego Line Following, σε σύνολο άνω των 200 διαγωνιζόμενων η ομάδα του Γυμνασίου, κατέλαβε την 7η θέση και η ομάδα του Λυκείου την 8η θέση.

Στο Maze Solving, σε σύνολο 22 διαγωνιζομένων το φροντιστήριο μας κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση (μαθητές Γυμνασίου) και 8η θέση (μαθητές Λυκείου). Πρέπει να αναφέρουμε ότι συμμετέχαμε με Ρομπότ Lego EV3. Στο διαγωνισμό τερματίσαμε ψηλότερα από όλα τα Ρομπότ αυτής της κατηγορίας αλλά και πολλά ρομπότ Arduino, που είναι τα πιο μικρά και πιο ευέλικτα στο maze (λαβύρινθο).

Στο Lego Sumo υπήρχαν 300 συμμετέχοντες. Έγιναν όμιλοι των 10 ομάδων και προκρινόταν μόνο ο 1ος. Η ομάδα των παιδιών του Λυκείου κατάφερε να κερδίσει 7 παιχνίδια σε σύνολο 9. Η ομάδα του Γυμνασίου κατάφερε να κερδίσει 3 παιχνίδια από τα 9.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από χώρες τεχνολογικά εξελιγμένες, όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Εσθονία, η Πολωνία, η Φινλανδία, η Μολδαβία, του Κουβέιτ, το Αφγανιστάν, το Μεξικό, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία και άλλες.

Το φροντιστήριο μας ειδικεύεται στον κλάδο της Ρομποτικής και επιθυμούμε να δημιουργήσουμε τις σωστές βάσεις στους μαθητές μας για να μπορούν να αναπτύξουν τις γνώσεις μέσω των μετέπειτα σπουδών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2018 διανέμεται έγχρωμο βιβλίο δωρεάν, σε κάθε μαθητή μας για τη Ρομποτική. Το βιβλίο είναι γραμμένο από το διευθυντή του φροντιστηρίου μας κ. Γιάννη Λαούρη.

Παγκύπριες

Γ' Λυκείου

Στην τάξη αυτή διδάσκεται η γλώσσα προγραμματισμού C++. Δίνεται προσοχή στη διδασκαλία, το κάθε στοιχείο της ύλης αναλύεται διεξοδικά και εμπεριστατωμένα. Τα συνεχή επαναληπτικά και έξτρα μαθήματα βοηθούν τον κάθε μαθητή να αφομοιώσει την ύλη. Οι μαθητές πρέπει να παρακολουθούν το μάθημα. Πρέπει να συμμετέχουν στα διάφορα tests προσομοίωσης που γίνονται. Σκοπός του μαθήματος είναι η επιτυχία στις παγκύπριες εξετάσεις, για πρόσβαση στο πανεπιστήμιο της επιλογής του μαθητή. Επίσης πραγματοποιείται προσπάθεια διασφάλιση υψηλού βαθμού κατά τη διάρκεια των σχολικών διαγωνισμάτων.

Αξιοσημείωτες επιτυχίες:

Σχολική χρονιά 2016-2017

  Μάριος Στυλιανού 19.97 (1ος Παγκύπρια και 1ος Παμπάφια)

  Χριστόδουλος Χριστοδούλου 19.65 (2ος Παμπάφια)

  Ισαβέλλα Παπαϊωάννου 19.62 (3η Παμπάφια)

  Κωνσταντίνος Αγησιλάου 19.52 (4ος Παμπάφια)

  Αντρέας Χατζησάββας 19.45 (5ος Παμπάφια)

  Νεόφυτος Δημητρίου 18.55

Σχολική χρονιά 2015-2016

  Στέλλα-Εύα Τσιαπαλή 19.80 (3η Παγκύπρια και 1η Παμπάφια)

  Ευριπίδης Χριστοδουλίδης 19.70 (4ος Παγκύπρια και 2ος Παμπάφια)

  Στέλιος Αργυρού 19.05

  Φωτεινή Αντρέου 18.85

  Παναγιώτης Αγαθοκλέους 18.50

Από προηγούμενες χρονιές:

  Κούτη Γεωργία 19.85, Αδάμου Κωνσταντίνος 19.65, Κανάρη Αλίκη 18.85, Ιωάννου Κρίστης 19.65, και άλλοι.

Η προσπάθεια μας μεγάλη, οι επιτυχίες των μαθητών μας η επιβράβευσή μας.

 

Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται!!!

Laouri's KIDS

Το πρόγραμμα αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη.

PreSchool: Σχεδιασμένο για παιδιά που δεν γνωρίζουν ακόμα ανάγνωση. Περιλαμβάνει σωστή χρήση του υπολογιστή, paint, animated pictures σε περιβάλλον παρουσίασης, χρήση του Internet.

Early Years: Προορίζεται για μαθητές Β' και Γ' Δημοτικού. Εκμάθηση σωστής χρήσης του υπολογιστή, βασικών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου, παρουσιάσεων, διαχείριση διαδικτύου και e-mail. Παράλληλα δίνεται έμφαση στους διάφορους τρόπους προστασίας από τους πολλούς κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο και τη γενικότερη χρήση στον υπολογιστή.

Όλα αυτά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με βιντεομαθήματα, μουσική και βιντεοπροβολές.

GCE

Σε αυτό το course διδάσκεται το A Level Computer Science 9608. Χωρίζεται σε As και A2. Η ολοκλήρωση του A' Level απαιτεί επιτυχία και στα δύο.

Το AS χωρίζεται σε:

Paper 1 Theory Fundamentals

Αυτό το γραπτό περιέχει ερωτήσεις οι οποίες απαιτούν μικρές, σωστά δομημένες απαντήσεις. Δεν υπάρχει επιλογή ερωτήσεων. Επίσης μετρά 25% στην τελική βαθμολογία του A' Level. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να δώσει μόνο το μισό GCE(δηλαδή το AS), αυτό έχει 50% βαρύτητα στην τελική βαθμολογία. Το syllabus καλύπτει διεξοδικά τις παρακάτω ενότητες: Information Representation, Comunication and Internet Technologies, Hardware, Processor Fundamentals, System Software, Security Privacy and Data Integrity, Ethics and ownership, Database and data modelling.

Paper 2 Fundamental Problem-Solving and Programming Skills

Αυτό το γραπτό(όπως και το προηγούμενο) περιέχει μικρές απαντήσεις σε καλά τεκμηριωμένες-δομημένες ερωτήσεις. Δεν υπάρχει επιλογή ερωτήσεων. Μετρά 25% πάνω στον τελικό βαθμό του A' Level. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να δώσει μόνο το μισό GCE(δηλαδή το AS), αυτό έχει 50% βαρύτητα στην τελική βαθμολογία. Πρέπει οι μαθητές να είναι εξοικειομένοι με αλγόριθμους, με τον προγραμματισμό και τις δομές του(Selection, Iteration, Functions, Arrays, Files), με το Software Development. 

Το A2 χωρίζεται σε:

Paper 3 Advanced Theory

Αυτό το γραπτό(όπως και τα προηγούμενα) περιέχει μικρές απαντήσεις σε καλά τεκμηριωμένες-δομημένες ερωτήσεις. Δεν υπάρχει επιλογή ερωτήσεων.

Η θεωρία του βασίζεται στις παρακάτω υποενότητες: Data Representation, Communication and Internet technologies, Hardware, System Software, Security, Monitoring and Control Systems. Το paper 3 έχει ισχύ 

Έχει βαρύτητα 25% στον τελικό βαθμό του A Level.

Paper 4 Further Problem-solving and Programming Skills

Αυτό το γραπτό(όπως και τα προηγούμενα) περιέχει μικρές απαντήσεις σε καλά τεκμηριωμένες-δομημένες ερωτήσεις. Δεν υπάρχει επιλογή ερωτήσεων. Διδάσκονται οι παρακάτω υποενότητες:

Computational thinking and problem-solving, Algorithm Design Methods, Further Programming, Software development. Πρόκειται για προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού.

Σε δύο χρόνια ολοκληρώνεται το GCE A Level. Δεν προαπαιτείται η επιτυχία στο IGCSE. Αποτελεί διαβατήριο σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Photoshop

Η ανάπτυξη της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και οι δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού στον επαγγελματία και τον ερασιτέχνη στην επεξεργασία και την βελτίωσσ του αποτελέσματος της εργασίας του, δημιούργησαν την ανάγκη για προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης στο αντικείμενο της επεξεργασίας και της διαχείρισης ψηφιακής εικόνας.

Η ενότητα ECDL Επεξεργασία Εικόνας (Image Editing) v2 που αποτελεί την εξέλιξη του ΕCDL ImageMaker v1.5, περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεται ο υποψήφιος, ώστε να έχει πλήρη κατανόηση των κύριων εννοιών που διέπουν τις ψηφιακές εικόνες καθώς και τους τρόπους επεξεργασίας τους. 

 

Β' Λυκείου

Η Β' Λυκείου αποτελεί τον προθάλαμο ο οποίος θα μας οδηγήσει στην επιτυχία στις παγκύπριες εξετάσεις εισαγωγής στα δημόσια πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας. 

Η Ύλη καλύπτει εις βάθος το φάσμα των Πληροφοριακών Συστημάτων, τα Διαγράμματα Ροής Δεδομένων, τα Διαγράμματα Σχέσεων Οντοτήτων, τις Βάσεις Δεδομένων με εργαλείο τη Microsoft Access, το Game Maker και την εισαγωγή στη C++.

Η C++ είναι η γλώσσα προγραμματισμού η οποία εξετάζεται στη Γ' Λυκείου.

Σκοπός των τμημάτων αυτών είναι: 

Επιτυχία πολύ ψηλού βαθμού στα τετράμηνα αλλά και στις τελικές εξετάσεις.

Απόκτηση γερών γνωσιακών βάσεων. Καλλιέργεια ικανότητας επίλυσης δύσκολων προγραμμάτων.

Ανάπτυξη Αλγοριθμικής σκέψης η οποία θα μας οδηγήσει στη Γ' Λυκείου στην επιτυχία.

Οι μαθητές ενθαρρύνονται συνεχώς, δημιουργούνται διαγωνίσματα προσομοίωσης των τελικών εξετάσεων τα οποία ελέγχουν τις ικανότητες τους. Τα τεστ αυτά πάντα διορθόνωνται και επιστρέφονται σε εύλογο χρονικό διάστημα στους μαθητές.

Η πείρα μας(πέρα των 10 χρόνων) μας υποδεικνύει ότι μαθητής ο οποίος παρακολουθεί το μάθημα μας στη Β' Λυκείου, στη Γ' Λυκείου είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία. Συνήθως είναι από αυτούς τους μαθητές που έρχονται οι μεγάλες επιτυχίες, και  οι σπουδαίοι βαθμοί!

ECDL

Τα παρακάτω προγράμματα διδάσκονται και συγχρόνως μπορεί ο μαθητής ή ο ενήλικας να πιστοποιήσει τη γνώση με τον οργανισμό ECDL. Το φροντιστήριο μας προτοπορεί και διδάσκει και τις 7 ενότητες που απαιτούνται για την απόκτηση του ECDL Standard σε 10 μήνες. Τα τμήματα αυτά είναι περιορισμένα και απαιτείται έγκαιρη εγγραφή. 

ECDL Standard

Word Processing(Επεξεργασία Κειμένου)

Η ενότητα αυτή επιτρέπει στους υποψήφιους να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου με σκοπό την επίτευξη καθημερινών εργασιών, όπως είναι η δημιουργία, η μορφοποίηση και η ολοκλήρωση εγγράφων μικρού μεγέθους, π.χ. επιστολών και καθημερινών εγγράφων. 

Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να αντιγράφουν και να μετακινούν κείμενο εντός του ίδιου εγγράφου ή μεταξύ ανοικτών εγγράφων. Επιπλέον, θα αποκτήσουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Word

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στη Word!

Συγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Spreadsheets(Υπολογιστικά Φύλλα)

Η ενότητα αυτή επιτρέπει στους υποψήφιους να κατανοήσουν την έννοια των υπολογιστικών φύλλων και τη σχετική εφαρμογή. Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να κατανοούν και να ολοκληρώνουν εργασίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη μορφοποίηση, την τροποποίηση και τη χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου σε συνδυασμό με τη χρήση βασικών τύπων και συναρτήσεων, ενώ, ταυτόχρονα, θα μπορούν να δημιουργούν και να μορφοποιούν γραφήματα.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Excel

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στην Excel!

Συγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Computer Essentials(Διαχείριση Υπολογιστή)

H ενότητα αυτή απαιτεί από τους υποψήφιους να επιδείξουν τις γνώσεις και την ικανότητά τους στη χρήση βασικών λειτουργιών ενός προσωπικού υπολογιστή και του λειτουργικού του συστήματος Μεταξύ άλλων εργασιών, οι μαθητές θα μάθουν να χειρίζονται αποτελεσματικά την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, καθώς και τις βασικές έννοιες διαχείρισης και οργάνωσης αρχείων και φακέλων.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Windows 7

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στα Windows!

Συγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Online Essentials(Διαδίκτυο και Επικοινωνία)

Ουσιαστικά η ενότητα αυτή χωρίζεται σε δύο "στάδια".

Το πρώτο στάδιο αφορά στην πλοήγηση στο Διαδίκτυο και απαιτεί από τους υποψήφιους να κατανοούν κάποιες από τις έννοιες και τους όρους που σχετίζονται με το Διαδίκτυο, αλλά και να έχουν επίγνωση των θεμάτων ασφάλειας που σχετίζονται με την χρήση του διαδικτύου. 

Το δεύτερο στάδιο αφορά την Επικοινωνία, οι υποψήφιοι θα μάθουν να κατανοούν κάποιες από τις έννοιες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν σχετικά λογισμικά για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων και την επισύναψη αρχείων σε μηνύματα.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Outlook/Internet Explorer/Google Chrome

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στo Internet & E-mail!

Συγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Presentations(Παρουσιάσεις)

Η ενότητα αυτή επιτρέπει στους υποψήφιους να επιδεικνύουν την ικανότητά τους στην χρήση εργαλείων παρουσιάσεων ενός υπολογιστή. Οι υποψήφιοι θα είναι σε θέση να ολοκληρώνουν εργασίες, όπως είναι η δημιουργία, η μορφοποίηση, η τροποποίηση και η προετοιμασία παρουσιάσεων χρησιμοποιώντας διαφορετικές διατάξεις διαφανειών προς προβολή ή εκτύπωση.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft PowerPoint

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στο PowerPoint!

Συγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Databases(Βάσεις Δεδομένων)

H ενότητα αυτή επιτρέπει στους υποψήφιους να κατανοούν κάποιες από τις βασικές έννοιες των βάσεων δεδομένων και να επιδεικνύουν την ικανότητά τους στη χρήση μιας σχετικής εφαρμογής. 

Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία και την τροποποίηση πινάκων, ερωτημάτων, τύπων και αναφορών και την προετοιμασία αποτελεσμάτων έτοιμων προς διακίνηση, καθώς και την ανάκτηση και το χειρισμό πληροφορίας από μια βάση δεδομένων με τη χρήση ερωτημάτων και εργαλείων ταξινόμησης.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Access

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: Άριστα στην Access!

Συγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Web Editing(Κατασκευή Ιστοσελίδων)

Είναι ειδικά σχεδιασμένο και απευθύνεται εξίσου σε φοιτητές/σπουδαστές, ιδιώτες (για προσωπική χρήση) αλλά και προσωπικό μικρών επιχειρήσεων. 

Βασίζεται σε ένα απλό και κατανοητό πρόγραμμα εκπαίδευσης Καλύπτει όλο το βασικό υπόβαθρο για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. 

Είναι συμβατό με ποικίλα λογισμικά σχεδιασμού & επεξεργασίας ιστοσελίδων. 

Πιστοποιεί βέλτιστες πρακτικές σχετικές με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. 

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: MS FrontPage / MS Expression Web / Adobe Dreamweaver

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: ECDL Web Editing

Συγραφέας: George Melillos

Image Editing(Επεξεργασία Εικόνας-Photoshop)

Η ανάπτυξη της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και οι δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού στον επαγγελματία και τον ερασιτέχνη στην επεξεργασία και την βελτίωση του αποτελέσματος της εργασίας του, δημιούργησαν την ανάγκη για προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης στο αντικείμενο της επεξεργασίας και της διαχείρισης ψηφιακής εικόνας.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Adobe Photoshop CS5

Βιβλίο που χρησιμοποιείται: ECDL Image Editing

Συγραφέας: George Melillos

ECDL Advanced

Αποτελείται από τις παρακάτω ενότητες:

Word Processing(Επεξεργασία Κειμένου)

Η ενότητα "Επεξεργασία Κειμένου" στο προηγμένο επίπεδο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση μιας εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου για να δημιουργήσετε έγγραφα χρησιμοποιώντας πολύπλοκες λειτουργίες και  προχωρημένες δεξιότητες. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενότητας αυτής πρέπει να είστε ικανοί να εργάζεστε αποδοτικά σε υψηλότερο επίπεδο και να παράγετε ποικίλα αποτελέσματα επεξεργασίας κειμένου και πολύπλοκα έντυπα.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Word

Spreadsheets(Υπολογιστικά Φύλλα)

Η ενότητα "Υπολογιστικά Φύλλα" στο προηγμένο επίπεδο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση της σχετικής εφαρμογής για να δημιουργήσετε Υπολογιστικά Φύλλα ανώτερου επιπέδου. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενότητας αυτής, πρέπει να είστε ικανοί να εργάζεστε αποδοτικά καθώς και να επεξεργάζεστε και να επαυξάνετε αριθμητικά δεδομένα, κείμενα και γραφήματα.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Excel

Presentations(Παρουσιάσεις)

Η ενότητα "Παρουσιάσεις" στο προηγμένο επίπεδο απαιτεί την ικανότητα να κατανοείτε σε βάθος όλες τις βασικές αρχές που λαμβάνονται υπόψη για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό παρουσιάσεων. Για την επιτυχη ολοκλήρωση της ενότητας πρέπει να είστε σε θέση να δημιουργείτε παρουσιάσεις που απαιτούν τη χρήση προχωρημένων δεξιοτήτων και να μορφοποιείτε διαφάνειες χρησιμοποιώντας απαιτητικές τεχνικές διάταξης (ακόμα και τη χρήση εφέ πολυμέσων).

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft PowerPoint

Databases(Βάσεις Δεδομένων)

Η ενότητα "Βάσεις Δεδομένων" στο προηγμένο επίπεδο απαιτεί την ικανότητα να κατανοείτε σε βάθος το σύνολο των δυνατοτήτων της σχετικής εφαρμογής για να επεξεργάζεστε Βάσεις Δεδομένων χρησιμοποιώντας πιο σύνθετες δεξιότητες. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενότητας πρέπει να είστε σε θέση να χρησιμοποιείτε τη βάση δεδομένων για να οργανώνετε, να προβάλλετε και να παρουσιάζετε τις πληροφορίες της βάσης χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές διαχείρισης δεδομένων.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται: Microsoft Access

 

Programming

Ο προγραμματισμός είναι το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο που στην Αμερική έβαλαν το μάθημα του προγραμματισμού υποχρεωτικό από το δημοτικό σχολείο. Το δικός μας Course περιλαμβάνει την εκμάθηση των παρακάτω γλωσσών προγραμματισμού:

-Pascal

-Java

-Visual Basic

Βιβλία που χρησιμοποιούνται: 

1) Άριστα στην Pascal

2) Άριστα στη Java

3) Άριστα στη Visual Basic

4) Ασκήσεις προγραμματισμού για beginners

Συγραφέας: Γιάννης Λαούρης

Διανομή: Δωρεάν

Το συγκεκριμένο Course  ξεκινά 1 Σεπτεβρίου και τελειώνει 30 Ιουνίου.

Για κάθε γλώσσα προγραμματισμού τα παιδιά παρακάθονται εξετάσεις. Ως αποτέλεσμα ένα παιδί μετά από ένα χρόνο θα γνωρίζει 3 γλώσσες προγραμματισμού αλλά συγχρόνως θα έχει και 3 διπλώματα τα οποία θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ ειδικά αν ασχοληθεί επαγγελματικά με την πληροφορική.

Το Course αυτό είναι προκαταρτικό για GCE A Level-Computing.

 

Ενήλικες

Προσφέρουμε ειδικά μαθήματα ενηλίκων. Το κάθε course για ενήλικες είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ενήλικα. Έχουμε course που ξεκινά από το μηδέν και οδηγεί στην απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος ECDL Standard.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς συχνά δημιουργούνται νέα τμήματα ενηλίκων.

Εκμάθηση και Πιστοποίηση της γνώσης, για ενίσχυση του βιογραφικού!

Βιβλία που χρησιμοποιούνται:

 • Άριστα στη Word
 • Άριστα στην Excel
 • Άριστα στο  PowerPoint
 • Άριστα στo internet & e-mail
 • Άριστα στην Access

Συγραφέας Βιβλίων: Γιάννης Λαούρης

Διανομή Βιβλίων: Δωρεάν

Παγκύπριες

Ελληνικά

Αναμφισβήτητα το συγκεκριμένο μάθημα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια του μαθητή για εισδοχή στα ΑΕΕΙ Κύπρου και Ελλάδας. Οι επιτυχίες του φροντιστηρίου μας στο μάθημα αυτό πολλές, οι διακρίσεις μαθητών μας αναμφισβήτητες.

Το μάθημα ενισχύεται με επιπλέον μαθήματα, με διαγωνίσμστα(τα οποία διορθώνονται και επιστρέφονται στο μαθητή). Επίσης το συγκεκριμένο μάθημα έχει και εκπαιδευτικά βιβλία τα οποία είναι γραμμένα από την καθηγήτρια του φροντιστηρίου μας.

Έναρξη Μαθημάτων: 1 Αυγούστου

Καθηγήτρια: Τώνια Αθανασιάδου

Αρχαία

Ιστορία

Λατινικά

 

Β' Λυκείου

Νέα Ελληνικά

Αδιαπραγμάτευτα το μάθημα με το ψηλότερο βαθμό δυσκολίας στη Γ' Λυκείου. Η τεχνική της οικοδόμησης σωστής έκθεσης, η ορθή χρήση του λεξιλογίου, ο εμπλουτισμός του, η σωστή έκφραση, η ικανότητα αντιμετώπισης ενός έγνωστου δοκιμίου, και όχι μόνο. Όλα αυτά πρέπει να καλλιεργηθούν από τη Β' Λυκείου. Το μάθημα διδάσκεται δύο ώρες εβδομαδιαίως.

Στο μάθημα:

-Διδάσκονται τεχνικές ανάπτυξης έκθεσης ανά θεματική ενότητα

-Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του λεξιλογίου και γίνεται συνεχή χρήση συνδετικών φράσεων μεταξύ των παραγράφων

-Εκμάθηση διδακτέας ύλης(κείμενα και θεματικές ενότητες)

-Ανάπτυξης μεθοδολογίας αντιμετώπισης άγνωστων δοκιμίων

-Λεξιλογικές ασκήσεις

Στο μάθημα χρησιμοποιούνται τα σχολικά βιβλία μαζί με βιβλία-εγχειρίδια τα οποία γράφτηκαν από τους καθηγητές του φροντιστηρίου μας.

 

 

Α' Λυκείου

Γυμνάσιο

Elementary

PEARSON LCCI LEVEL 1 CERTIFICATE IN BOOKKEEPING (VRQ)

Γενικός σκοπός του προγράμματος αυτού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με τις βασικές έννοιες της λογιστικής και να αποκτήσουν τις βασικές λογιστικές αρχές.

Το περιεχόμενο του προγράμματος αυτού περιλαμβάνει τους εξής τομείς:

· Βιβλία αρχικής εγγραφής

· Καταχώρηση όλων των οικονομικών συναλλαγών στα λογιστικά βιβλία

· Διπλογραφία

· Εισαγωγή και προετοιμασία των οικονομικών καταστάσεων της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν και άτομα που δεν έχουν καθόλου γνώσεις λογιστικής.

Έναρξη μαθημάτων: 1 Σεπτεμβρίου

Τρόπος Διδασκαλίας:

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων γίνεται λεπτομερής ανάλυση της θεωρίας κάθε κεφαλαίου και επίλυση ασκήσεων όλων των βαθμών δυσκολίας. Δίνεται επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση δειγματικών εξετάσεων καθώς και των προηγούμενων εξετάσεων. Η πληθώρα ασκήσεων προσφέρει μια ολοκληρωμένη εξάσκηση με την οποία διασφαλίζεται η βαθιά κατανόηση όλων των γνωστικών αντικειμένων που αποτελούν την ύλη και επιτυγχάνεται η πλήρης προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις.

Άτομα που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις προχωρούν στο επόμενο επίπεδο που είναι το Bookkeeping and Accounting (LCCI Level 2 Intermediate), με απώτερο σκοπό την απόκτηση του Accounting 3 (LCCI Level 3 Higher).

Δυνατότητα απόκτησης Elementary, Intermediate, Higher σε 14 μήνες.

Λογιστική Γ' Λυκείου

Λογιστική Γ΄ Λυκείου

Γενικός σκοπός της διδασκαλίας της Λογιστικής αποτελεί η κατανόηση των Γενικών Αρχών της Λογιστικής καθώς και των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IFRS) που ισχύουν και εφαρμόζονται στη χώρα μας διεθνώς.

Περιγραφή Μαθήματος

Έναρξη μαθημάτων: 1 Αυγούστου

Η ύλη του μαθήματος περιλαμβάνει τα πιο κάτω κεφάλαια

Κεφάλαιο 1 : Αποτίμηση των αποθεμάτων
Κεφάλαιο 2: Βιομηχανικές Επιχειρήσεις
Κεφάλαιο 3: Μετοχικές Εταιρείες: Φύση, Κεφάλαιο, Αποθεματικά και Δανεισμός
Κεφάλαιο 4: Μετοχικές Εταιρείες: Παρουσίαση Οικονομικών Καταστάσεων
Κεφάλαιο 5: Κατάσταση Ταμειακών Ροών
Κεφάλαιο 6: Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Δεικτών
Κεφάλαιο 7: Ανάλυση Νεκρού Σημείου
Κεφάλαιο 8: Αξιολόγηση Επενδύσεων Κεφαλαίου

Τρόπος Διδασκαλίας Μαθήματος:

Η λεπτομερής ανάλυση της θεωρίας κάθε κεφαλαίου και  η διδασκαλία όλων των ασκήσεων όλων των επιπέδων δυσκολίας είναι από τους βασικούς στόχους διδασκαλίας. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε πληθώρα διδακτικών βοηθημάτων.Τα βιβλία αυτά περιέχουν πληθώρα ασκήσεων και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εξάσκηση με την οποία διασφαλίζεται η βαθιά κατανόηση όλων των γνωστικών αντικειμένων που αποτελούν την ύλη και επιτυγχάνεται η πλήρης προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις.

Η διεξαγωγή πληθώρας διαγωνισμάτων και φύλλων αξιολόγησης  μαθήματος  βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν καλύτερα όλα τα γνωστικά αντικείμενα της ύλης.

Και τέλος, η συνεχής επικοινωνία  και συνεργασία με τους γονείς για την πορεία και την εξέλιξη των παιδιών τους  θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων τους.

Higher

 

PEARSON LCCI LEVEL 3 CERTIFICATE IN FINANCIAL ACCOUNTING (VRQ)

Γενικός Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στις λογιστικές αρχές και να τις εξασκήσουν στην μετέπειτα εργασιακή τους πορεία, μαθαίνοντας πλέον να αξιολογούν τα οικονομικά δεδομένα που θα τους δίνονται.

Το περιεχόμενο του προγράμματος αυτού περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

· Κατάσταση Ταμειακών Ροών

· Ανάλυση Νεκρού Σημείου

· Αξιολόγηση Επενδύσεων Κεφαλαίου

· Προσαρμοσμένο Ισοζύγιο

· Διόρθωση Λογιστικών Λαθών

· Οικονομικές Καταστάσεις

Έναρξη μαθημάτων: 1 Σεπτεμβρίου

Τρόπος Διδασκαλίας:

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων γίνεται λεπτομερής ανάλυση της θεωρίας κάθε κεφαλαίου και επίλυση ασκήσεων όλων των βαθμών δυσκολίας. Δίνεται επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση δειγματικών εξετάσεων καθώς και των προηγούμενων εξετάσεων. Η πληθώρα ασκήσεων προσφέρει μια ολοκληρωμένη εξάσκηση με την οποία διασφαλίζεται η βαθιά κατανόηση όλων των γνωστικών αντικειμένων που αποτελούν την ύλη και επιτυγχάνεται η πλήρης προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις.

Δυνατότητα απόκτησης Elementary, Intermediate, Higher σε 14 μήνες.

Intermediate

PEARSON LCCI LEVEL 2 CERTIFICATE IN BOOKKEEPING AND ACCOUNTING (VRQ)

Γενικός σκοπός αυτού του επιπέδου είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και τις λογιστικές αρχές.

Το περιεχόμενο του προγράμματος αυτού περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

· Καταχώρηση όλων των οικονομικών συναλλαγών στα λογιστικά βιβλία

· Διπλογραφία

· Οικονομικές Καταστάσεις

· Προετοιμασία και Παρουσίαση οικονομικών Καταστάσεων για διαφορετικά είδη εταιρειών όπως ατομικών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, μετοχικών, βιομηχανικών κ.α).

Έναρξη μαθημάτων: 1 Σεπτεμβρίου

Τρόπος Διδασκαλίας:

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων γίνεται λεπτομερής ανάλυση της θεωρίας κάθε κεφαλαίου και επίλυση ασκήσεων όλων των βαθμών δυσκολίας. Δίνεται επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση δειγματικών εξετάσεων καθώς και των προηγούμενων εξετάσεων. Η πληθώρα ασκήσεων προσφέρει μια ολοκληρωμένη εξάσκηση με την οποία διασφαλίζεται η βαθιά κατανόηση όλων των γνωστικών αντικειμένων που αποτελούν την ύλη και επιτυγχάνεται η πλήρης προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις.

Άτομα που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις προχωρούν στο επόμενο επίπεδο που είναι το Accounting 3 (LCCI Level 3 Higher).

Δυνατότητα απόκτησης Elementary, Intermediate, Higher σε 14 μήνες.

Παγκύπριες

Στο φροντιστήριό μας, έχουμε υιοθετήσει τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας, που επιτρέπουν στον μαθητή να επικεντρωθεί στην κατανόηση του μαθήματος, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό.

Αφαιρέσαμε από το μάθημα την αντιγραφή από τον πίνακα. Έτσι, ο μαθητής μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο μάθημα χωρίς να χάνει χρόνο προσπαθώντας να αντιγράψει το μάθημα στο τετράδιο.

Στο τέλος κάθε μαθήματος, όλα όσα γραφτήκαν στον πίνακα, τυπώνονται σε όλους τους μαθητές. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι ο κάθε μαθητής θα έχει σωστές, οργανωμένες και καθαρογραμμένες σημειώσεις για να διαβάσει στο σπίτι.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Για κάθε κεφάλαιο της ύλης έχουμε δημιουργήσει και δίνουμε στους μαθητές τα εξής:

 • Βιβλίο που περιέχει την θεωρία, λυμένα παραδείγματα και άλυτες ασκήσεις οι οποίες λύνονται στην τάξη.
 • Βιβλίο Διαγωνισμάτων που περιέχει 30 με 40 διαγωνίσματα. Τα διαγωνίσματα κάθε κεφαλαίου λύνονται στην τάξη ή δίνονται λυμένα σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Έγχρωμα τυπολόγια.
 • Δύο βιβλία για κάθε κεφάλαιο.

Το εκπαιδευτικό υλικό που δίνουμε στους μαθητές μας, καλύπτει δυο πολύ σημαντικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής διαδικασίας:

 • Να είναι πλήρες και να καλύπτει όλα τα επίπεδα δυσκολίας

Το υλικό που δίνουμε στους μαθητές, περιέχει αναλυτικά όλα τα σημεία της ύλης, συνοδευόμενα από λυμένα παραδείγματα και ασκήσεις όλων των επιπέδων δυσκολίας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε όλους τους μαθητές, από τους πιο αδυνάτους μέχρι και τους πλέον άριστους.

 • Να είναι απόλυτα οργανωμένο

Ο τρόπος με τον οποίο δομείται το εκπαιδευτικό υλικό που δίνουμε στους μαθητές μας, τους βοηθά στο να οργανώνουν το διάβασμα τους πιο γρήγορα και εύκολα. Δίνουμε στους μαθητές, δυο βιβλία για κάθε κεφάλαιο της ύλης, ένα βιβλίο με την θεωρία, λυμένα παραδείγματα και ασκήσεις και ένα βιβλίο με διαγωνίσματα. Και στα δυο βιβλία κάθε κεφαλαίου, όλες οι ασκήσεις κάτω από την εκφώνηση τους έχουν κενό χώρο στον οποίο δίνεται η λύση. Διαφορετικά, οι μαθητές θα είχαν αλλού τις εκφωνήσεις και αλλού της λύσεις, κάτι που δυσκολεύει το διάβασμα τους.

ΕΞΤΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Πέραν του εκπαιδευτικού υλικού που δίνουμε στους μαθητές μας, κύριο μέλημα μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα από τον κάθε μαθητή, ειδικά όταν χρειάζεται την βοήθεια μας για τα σχολικά διαγωνίσματα ή για τις Παγκύπριες εξετάσεις. Για αυτό τον λόγο, διεξάγουμε έξτρα μαθήματα κάθε Κυριακή που διαρκούν τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε κάθε μαθητή να λύνει τις απορίες του και να προετοιμάζεται σωστά. Επιπλέον, έξτρα μαθήματα σχεδόν καθημερινά, γίνονται και κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ

Η διδακτέα ύλη συνήθως ολοκληρώνεται 3 μήνες πριν τις Παγκύπριες εξετάσεις, και ακολουθεί η τελική επανάληψη.

Η επανάληψη για τις εξετάσεις γίνεται με δυο βιβλία:

 • Το βιβλίο επανάληψης που περιέχει ασκήσεις για κάθε σημείο της ύλης (πέραν των 1000 συνολικά)
 • Το βιβλίο με τα θέματα των προηγουμένων ετών που περιλαμβάνει ασκήσεις από το 1984 μέχρι και σήμερα.

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ TABLET

Το tablet δίνεται δωρεάν στους μαθητές μας για να το χρησιμοποιούν ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Πάνω στο tablet έχουμε εγκατεστημένο το δικό μας μαθηματικό app iStudyMaths. Μέσω του δικού μας application, οι μαθητές μας αποκτούν πρόσβαση στα ακόλουθα:

 • Λύσεις όλων των βιβλίων που δίνονται στο φροντιστήριο (βιβλίων ύλης κάθε κεφαλαίου και βιβλίων διαγωνισμάτων).
 • Λύσεις των σχολικών βιβλίων (Άλγεβρας και Αναλυτικής).
 • Εκπαιδευτικά βίντεο στα οποία λύνονται δύσκολες ασκήσεις Παγκύπριων.
 • Λυμένα όλα τα θέματα Παγκύπριων εξετάσεων.
 • Λυμένες ασκήσεις επανάληψης για τις Παγκύπριες (πέραν των 1000 ασκήσεων).

GCE A' Level

Μαθηματικά GCE A' Level. Ίσως το κυριώτερο, σημαντικότερο GCE από ακαδημαϊκής πλευράς. Αποδεκτό από πολλά τμήματα πανεπιστημίων. Από Νομική μέχρι Ιατρική. Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να ξεκινήσει κάποιος αυτό το GCE; Η Γ' Γυμνασίου ίσως να είναι η ιδανική τάξη. Η ολοκλήρωση του A' Level γίνεται μετά από 2 χρόνια εκπαίδευσης.

Στο φροντιστήριο μας εκδίδουμε εκπαιδευτικά βοηθήματα για το μάθημα αυτό. Τα βοηθήματα αυτά ενισχύουν τη διδασκαλία και την επιτυχία των μαθητών. Γίνονται πολλά επιπλέον μαθήματα(χωρίς οποιαδήποτε χρέωση) έτσι ώστε οι μαθητές να είναι έτοιμοι για ψηλούς βαθμούς.

Διδάσκεται το A' Level Mathematics του οργανισμού Edexcel.

Γυμνάσιο

Το μάθημα των μαθηματικών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σε όλες τις θετικές σπουδές. Μάθημα το οποίο λειτουργεί ως πυραμίδα. Η μια χρονιά κτίζει για την επόμενη. Στόχος μας η άριστη εκπαίδευση, η εμπεριστατωμένη ανάλυση και εξήγηση όλων των σημείων της ύλης, έγνοια μας ο μαθητής.

Δίνεται πολύ υλικό στους μαθητές, βιβλία γραμμένα από τους ίδιους τους διδάσκοντες καθηγητές, επιπλέον μαθήματα για καλύτερη απόδοση στα διαγωνίσματα.

Πραγματικά ολιγάριθμα τμήματα, χωρίς χάσιμο χρόνου, οι ασκήσεις λύνονται στον πίνακα, ο μαθητής ΔΕΝ τις αντιγράφει και με τη βοήθεια της τεχνολογίας τυπώνουμε οτιδήποτε λύνεται στον πίνακα. Έτσι δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι ο μαθητής να αντιγράψει, και επίσης οι μαθητές έχουν στα χέρια τους τις σημειώσεις γραμμένες όπως πρέπει να είναι. 

Α' Λυκείου

Τα μαθηματικά Α' Λυκείου από τη σχολική χρονιά 2015-16θα χωρίζονται σε κατεύθυνσης και σε κοινού κορμού. Το φροντιστήριο μας έχει τμήματα και για τα δύο επίπεδα.

-Μαθηματικά Α' Λυκείου Κατεύθυνσης

Αποτελεί τη βάση της μελλοντικής πορείας ενός μαθητή στα μαθηματικά. Δυσκολεύει το επίπεδο, ξεκινά σε αυτήν την τάξη η αντίστροφη μέτρηση για τη Γ' Λυκείου. Απαραίτητο και αναγκαίο στοιχείο σε αυτό το στάδιο αποτελεί η απόκτηση σωστών βάσεων. Η αναλυτική και με απόλυτη προσοχή παράδοση των μαθημάτων σε συνδυασμό με το άριστα δομημένο υλικό το οποίο δίδεται στους μαθητές, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας.

-Μαθηματικά Α' Λυκείου Κοινού Κορμού

Σε αυτό το επίπεδο τα δεδομένα είναι απλοποιημένα. Μικρή ύλη, προσοχή στην κατανόηση των βασικών εννοιών. Δίδεται υλικό δομημένο με βάση την τρέχουσα ύλη, ικανό να οδηγήσει ένα μαθητή στην επιτυχία.

Β' Λυκείου

Η κορύφωση τς γνώσης. Δημιουργήσαμε μια παράδοση. Η Β' Λυκείου είναι ο προθάλαμος της Γ' Λυκείου. Τα μαθηματικά κατεύθυνσης της συγκεκριμένης τάξης, έχουν ψηλό βαθμό δυσκολίας. Απαιτεί στοχευμένη διδασκαλία, εμπλουτισμένο υλικό και αρκετές ώρες επιπλέον μαθημάτων. Η στοχοπροσύλωση μας, η αφοσίωση μας και η δίψα για εκπλήρωση των στόχων του κάθε μαθητή μας διακρίνει. 

Εκδίδουμε βιβλία τα οποία χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό. Η ανελιπής παρκολούθηση από τους μαθητές και η πιστή ακολούθηση του προγράμματος του φροντιστηρίου μας, μπορεί να οδηγήσει ένα μαθητή στην κορυφή.

Παγκύπριες

Παγκύπριες

Αν είστε στο τελευταίο σας έτος στο σχολείο και χρειάζεστε ένα θέμα για να σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα υψηλό αποτέλεσμα, τότε τα Αγγλικά είναι το σωστό θέμα για εσάς. Μελετώντας μαζί μας αυτό το επίπεδο σας εγγυόμαστε το βαθμό που πρέπει να αποκτήσετε για να εισαχθείτε στο Πανεπιστήμιο της επιλογής σας, στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Η επίτευξη ενός υψηλού βαθμού σε αυτό το θέμα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν κάνετε αίτηση για μια θέση σε ένα αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο οπουδήποτε στον κόσμο. Μελετώντας τα Αγγλικά σε επίπεδο Παγκύπριου, θα μάθετε πώς να χειρίζεστε οποιοδήποτε τύπο κειμένου, θα καταλάβετε επίσης τη διαφορά και θα μάθετε να γράφετε τόσο για επίσημους όσο και για απλούς λόγους. Τέλος, θα κατανοήσετε την ομιλούμενη γλώσσα που προέρχεται από διάφορα πλαίσια. Επιπλέον θα εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας και θα κατανοήσετε καλύτερα την αγγλική γραμματική και σύνταξη, επιτρέποντάς σας έτσι να επικοινωνείτε αποτελεσματικά στην αγγλική γλώσσα.

IELTS

IELTS

With an IELTS certificate it is crystal clear that you have the necessary English Language knowledge to study and work anywhere in the world at the highest levels. It will be accepted worldwide that your language level is just like a native speaker. This exam is accepted and appreciated by thousands of accomplished businesses and universities worldwide Achieving a passing grade for this exam gives you one of the leading and highly appreciated English qualifications in the world. It is a proof that you can understand any text type, write at a native sophisticated level, and communicate at a native level both in familiar and unfamiliar situations. It is undeniably a valuable addition to any CV.

IGCSE

IGCSE

This is one of the most important English Language qualifications which is accepted worldwide. When at IGCSE level you will feel confidence with all four skills; reading, writing, listening and speaking. You will clearly be able to tackle a variety of types of text and demonstrate efficient use of the English Language. Writing will be easy for you and you will be able to communicate what you want effortlessly through a variety of text types. This level will allow you to fully understand different types of spoken materials and you will be able to communicate in any situation without any misunderstandings.

Proficiency

PROFICIENCY

If you reach proficiency level in the English Language then you should be really proud of yourself. At this level you will not have difficulty distinguishing fiction and non – fiction and you will have the ability to understand any book you choose to read, online articles, newspapers and magazines. Your language command will be of a level that will allow you to complete any type of writing like essays, letters, emails, reports and reviews. You will be able to understand spoken language in both formal and informal situations. Your enriched vocabulary and excellent grammar command will allow you to communicate effectively in any situation.

Advance

ADVANCE

When reaching an Advanced level it is a proof that you can understand texts from a variety of sources such as books, newspapers and magazines. You will be able to use a varied vocabulary and your grammar and syntax will be of a very good level. Moreover you will be able to write essays, reports, stories letters and emails with no difficulty. It will be easy for you to understand spoken language and have everyday conversations. You will have the ability to communicate in familiar situations and express yourself appropriately.

Intermediate

PreIntermediate

Pre-Intermediate 
This is the second stage of the bridging levels and the candidates are required to write a piece of connected text on descriptive, narrative or imaginary topics. Further progression from the Elementary level is found within the need to deal with present, past or future events and be able to show an understanding of subject matters such as hypothesis, purpose, obligation and advice.
The student has sufficient active vocabulary and structural understanding to
•    write a short connected text on descriptive, narrative or imaginary topics
•    read and understand a text from a familiar range of topics
•    distinguish between and use a variety of tenses: past, present and future
•    ask and answer questions about past or present or future events
•    express basic intention, purpose, obligation, preference, advice, agreement and disagreement, hypothesis and process

 

Elementary

Elementary

This is the first stage designed to act as a bridging step upwards towards the top three levels. As part of the upper level suite, Elementary requires the candidate to write for the first time, a short piece of text on a given topic. They must also be able to read and understand a set text and be able to distinguish between the various tenses, using them properly within the examination answers.

The student has sufficient active vocabulary and structural understanding to

write a short connected text on descriptive or narrative topics
read and understand a text from a familiar range of topics
ask and answer questions about past or present events
distinguish between and use a variety of tenses in familiar contexts: past, present and future
express basic intention, purpose, obligation, preference and advice.

Preliminary

PRELIMINARY

When you take a Preliminary level exam you show us that you now know even more words, for example you know two words for some things and you know words and their opposites.

You can also show that your grammar is expanding and with your words and grammar you can read in English, answer comprehension questions from reading and listening, write whole sentences and answer real questions about yourself.

With this certificate you show everyone that your English is really taking off and that you are ready to move up and away from the younger learner levels and into the intermediate levels of English.

The student

has a basic active vocabulary of about 400 words
can communicate present and past events, recently completed actions and life experiences
can communicate where things are and when things happen
can express opposites, comparisons and ownership
can ask questions, answer questions, and write full sentences

 

Primary

PRIMARY

When you take a Primary level exam you can show us that you have learnt more words and can now do useful things like tell the time in English and read an English postcard from a friend.

At this level, you can also show us that you are good at getting some things exactly right, like making plural words and forming simple questions.

Your Primary level certificate means you understand lots of important things about English, and that you are beginning to use your English to communicate with.

The student

has a basic active vocabulary of about 300 words
can tell the time
can describe present actions, give personal and family information, describe habits, routines, and everyday activities
can communicate when and how often an action or event takes place
can form questions and negatives

Pre-Junior

Pre-Junior

When you take this level exams you can show us that you know some of the important words in English, for example words like Monday, Tuesday, Wednesday and mother, father, sister and brother.

You can also show us that you can do things in English like answer questions, count, and use the right colours when you are asked. You can even show us that the teacher can tell you to do things in English and you will understand.

When you get your First Step certificate it shows everyone that you have made a really good first step in learning English and are on your way.

The student

has a basic vocabulary recognition of about 100 words
can read and follow simple instructions
can understand the language of basic identification.

The lessons are free.

 

Γυμνάσιο

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Στο Γυμνάσιο γίνεται η πρώτη επαφή των μαθητών με το μάθημα της Φυσικής η οποία είναι ως συνήθως καθοριστική για το μέλλον του μαθητή για το πως θα αντιληφθεί το μάθημα της Φυσικής και αν θα το επιλέξει στο μέλλον.

Η πρώτη επαφή των μαθητών με το μάθημα χρειάζεται σωστή και στοχευμένη διδασκαλία γι΄αυτό και δίνουμε έμφαση ώστε ο μαθητής απο την αρχή να έχει πολύ καλή εικόνα του μαθήματος, να του προκαλεί το ενδιαφέρον αλλά και όπωσδήποτε την σωστή αντίληψη των μεγεθών που αρχίζει να γνωρίζει στο μάθημα.

Οι μαθητές θα πρέπει να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στην κατανόηση της φυσικής γιατί ιδίως στην Β' και Γ' Γυμνασίου θεμελιώνονται οι στέρεες βάσεις για την περαιτέρω πορεία των μαθητών που διδάσκονται φυσική στο Λύκειο και οι οποίοι πρόκειται να ακολουθήσουν τον θετικό προσανατολισμό σπουδών και κατεύθυνσης. 

Α' Λυκείου

ΦΥΣΙΚΗ  Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η φυσική της Α' τάξης είναι η βάση της λυκειακής φυσικής.Οι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν σε βάθος έννοιες της φυσικής ώστε να ερμηνεύουν φυσικά φαινόμενα να συνθέτουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων και όχι απλά να αναπαράγουν προτεινόμενες λύσεις.

Οι μαθητές στην Α' Λυκείου εισάγονται στη μαθηματικοποιημένη φυσική, ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής τους είναι μεγαλύτερος και συνήθως οδηγεί τους μαθητές στην εσφαλμένη διαπίστωση ότι η φυσική είναι ένα ακόμα δυσνόητο μάθημα.

Ο μαθητής ιδιαίτερα στη πρώτη λυκειακή τάξη έχει ανάγκη την επιβράβευση και την ανταμοιβή των κόπων του.

Στο φροντιστήριο μας στόχος είναι οι μαθητές της Α' Λυκείου να εδραιώσουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και εμπειρία ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν κατά το βέλτιστο τρόπο σε γραπτές και προφορικές δοκιμασίες αλλά και να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για τις επόμενες τάξεις.

Β' Λυκείου

ΦΥΣΙΚΗ  Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Το μάθημα της Φυσικής στη Β΄ λυκείου γίνεται πιο απαιτητικό απο την προηγούμενη χρονιά και αυτό απαιτεί στοχευμένη διδασκαλία. Η μακροχρόνια διδακτική εμπειρία και η συστηματική δουλειά όπως αυτή έχει σχεδιαστεί για τους μαθητές της Β΄ λυκείου στο φροντιστήριο μας, βάζει τις βάσεις ώστε ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών να πετύχει υψηλές βαθμολογίες στο μάθημα της Φυσικής της Γ΄ λυκείου.

Παγκύπριες

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ

Η φυσική είναι ένα μάθημα το οποίο βοηθά τους μαθητές να γνωρίσουν βασικές έννοιες για να κατανοήσουν πολλά φαινόμενα και τεχνολογικές εφαρμογές της ζωής μας. 

Στο φροντιστήριο μας τα μαθήματα της Γ΄ λυκείου γίνονται 2 φόρες την εβδομάδα απο 1 ώρα και 30 λεπτά την κάθε φορά και τα Σαββατοκυρίακα γίνονται έξτρα μαθήματα για επίλυση περισσότερων ασκήσεων, εξήγηση αποριών αλλά και διαγωνίσματα που γίνονται κάθε τέλος καφαλαίου.

Στους μαθητές δίνονται βιβλία γραμμένα απο τον καθηγητή του φροντιστηρίου μας κ. Σάββα Γεωργίου. Κάθε χρόνο οι επιτυχίες των μαθητών μας είναι αρκετές, συγκεκριμένα την χρονιά 2016-17  δεκαπέντε μαθητές μας κατάφεραν να γράψουν πάνω απο 16 και τέσσερις  απο αυτούς να πετύχουν 19 , 19,3 19,3 και 19,5 χωρίς αναγωγή. 

Οι επιτυχίες των μαθητών μας κάθε χρόνο δείχνουν την σωστή και στοχευμένη διδασκαλία αλλά και το σωστό προγραμματισμό απο τον καθηγητής μας.   

GCE

The purposes of this qualification are to:

 • define and assess achievement of the knowledge, skills and understanding that will be needed by students planning to progress to undergraduate study at UK higher education institutions, particularly (although not only) in the same subject area
 •  set out a robust and internationally comparable post-16 academic course of study to develop that knowledge, skills and understanding
 • enable HE institutions to identify accurately the level of attainment of students
 • provide a basis for school and college accountability measures at age 18
 • provide a benchmark of academic ability for employers.

 

Qualification aims and objectives
The aims and objectives of the Pearson Edexcel Level 3 Advanced GCE in Physics are to enable students to develop:

 • essential knowledge and understanding of different areas of the subject and how they relate to each other
 • a deep appreciation of the skills, knowledge and understanding of scientific methods
 • competence and confidence in a variety of practical, mathematical and problem- solving skills
 • their interest in and enthusiasm for the subject, including developing an interest in further study and careers associated with the subject
 • an understanding of how society makes decisions about scientific issues and how the sciences contribute to the success of the economy and society.

Γυμνάσιο

Ο επαγγελματισμός μας, οι καινοτόμες ιδέες μας θα σας εντυπωσιάσουν. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, μελετούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του κάθε μαθητή. Στο κάθε μάθημα δίνονται φύλλα εργασίας γραμμένα από τον καθηγητή του φροντιστηρίου μας, με βάση το βιβλίο σχολείου. Το μάθημα πραγματοποιείται μία φορά την βδομάδα 1 ώρα.

Α' Γυμνασίου

Tο μάθημα της Βιολογίας της Α΄ Γυμνασίου, σκοπό έχει να σας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της Βιολογίας και να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και να απολαύσετε τα μυστικά της. Θα μπορείτε, μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες που υπάρχουν, να ερευνάτε και να ανακαλύπτετε τον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει, να μάθετε να σκέφτεστε με κριτικό πνεύμα και να ερμηνεύετε τις διάφορες εκδηλώσεις της ζωής. Θα κατανοήσετε ακόμη τη σημασία που έχει για την καθημερινή μας ζωή, η επιστήμη και η
επιστημονική σκέψη και γνώση και θα μάθετε να αξιοποιείτε τα επιστημονικά επιτεύγματα για τη δική σας ευημερία, αλλά και για την ευημερία όλων των άλλων ανθρώπων του πλανήτη μας.

Ενότητα 1: Η Βιολογία και οι Άλλες Επιστήμες

Ζώντας στην Εποχή της Βιολογίας.

Ενότητα 2: Ποικιλομορφία & Ταξινόμηση των Ζωντανών Οργανισμών

Ταξινομώντας τους Ζωντανούς Οργανισμούς του Πλανήτη μας

Ενότητα 3: Οργάνωση των Οργανισμών

Ανακαλύπτοντας την Οργάνωση των Ζωντανών Οργανισμών

Ενότητα 4: Φωτοσύνθεση

Ερευνώντας τη Φωτοσύνθεση

Ενότητα 5: Τροφικές σχέσεις

Μελετώντας τις Τροφικές Σχέσεις μεταξύ των Ζωντανών Οργανισμών

Ενότητα 6: Αναπαραγωγή στον Άνθρωπο

Δημιουργώντας Απογόνους

Γ ' Γυμνασίου (και Β' Γυμνασίου για τα πειραματικά γυμνάσια)

Μέσα απο το μάθημα αυτό θα συνεχίσετε το ταξίδι σας στον γοητευτικό κόσμο της Βιολογίας για να γνωρίσετε ακόμη περισσότερα θαυμαστά πράγματα για τον ανθρώπινο οργανισμό, την οργάνωση, τη δομή και τη λειτουργία του. Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον «αόρατο» κόσμο των μικροβίων που μας περιβάλλει και τον τρόπο που επηρεάζει τη ζωή μας. Θα εμβαθύνετε, επίσης, σε θέματα οικολογίας και θα διερευνήσετε φλέγοντα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη μας.

Ενότητα 1: Ανακαλύπτοντας τη Διατροφή μας 
Ενότητα 2: Εξερευνώντας το Πεπτικό μας Σύστημα
Ενότητα 3: Μελετώντας το Κυκλοφορικό μας Σύστημα 
Ενότητα 4: Ανακαλύπτοντας το Αναπνευστικό μας Σύστημα (βλέπε attachments εργασία για το κάπνισμα) 
Ενότητα 5:Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο των Μικροβίων 
Ενότητα 6: Ερευνώντας τις Οικολογικές Πυραμίδες

A' Λυκείου

Α' Λυκείου

Το μάθημα γίνεται μία φορά την βδομάδα 1 ώρα. Αναλύεται η θεωρία κάθε κεφαλαίου, λύνονται ασκήσεις για την καλύτερη εμπέδωση του μαθήματος και εξάσκησης των μαθητών, διεξάγονται διαγωνίσματα και έξτρα μαθήματα, προβάλλονται διάφορα βίντεο που αφορούν το μάθημα.

Β' Λυκείου

Β' Λυκείου

Δίνεται ένα βιβλίο ασκήσεων/εξετάσεων και ένα βιβλίο θεωρίας/ασκήσεων το οποίο είναι γραμμένο από τον καθηγητή του φροντιστηρίου μας. Το μάθημα γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση projector και οι σημειώσεις δίνονται τυπωμένες στην αρχή του μαθήματος. Επίσης, γίνεται πρακτική εξάσκηση για καλύτερη εμπέδωση του μαθήματος και δίνονται κάρτες με ερωτήσεις/απαντήσεις (στυλ παιχνιδιού) στους μαθητές και διεξάγονται διαγωνίσματα.

Παγκύπριες

Παγκύπριες

Στο φροντιστήριο μας, έχουμε ως προτεραιότητα την πολύπλευρη επαφή των μαθητών με το αντικείμενο, στοχεύοντας σε υψηλές διακρίσεις στα διαγωνίσματα του σχολείου αλλά και στις τελικές εξετάσεις.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, με βιβλία γραμμένα από τον καθηγητή μας που περιέχουν ασκήσεις υψηλής δυσκολίας. Επιπλέον, εφαρμόζεται μια νέα μέθοδος σε μορφή ερωτήσεων/απαντήσεων, όπως επίσης και η χρήση ατομικών πινάκων. Επίσης, οι μαθητές δοκιμάζονται σε πρότυπα εξεταστικών δοκιμίων για την κατάλληλη προετοιμασία τους.

Τέλος, κρατάμε συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές μας και τους γονείς για τυχόν διευκρινήσεις και επιλύσεις αποριών.

Παγκύπριες

Παγκύπριες

Το υλικό που παρέχουμε στους μαθητές είναι άρτια καταρτισμένο και εμπλουτισμένο με τις τελευταίες αλλαγές στην ύλη διδασκαλίας, περιέχει ασκήσεις όλων των επιπέδων, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο πολύπλοκες, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των μαθητών διαφορετικων επιπέδων, αποκτώντας τις βάσεις για βελτίωση και κατάκτηση του προσωπικού στοχου του καθενός. Η επίλυση ασκήσεων γίνεται τόσο στο σπίτι ατομικά απο τους μαθητές αλλά κυρίως στην τάξη για καλύτερη επεξήγηση και καθοδήγηση. Με τον τρόπο αυτό αποκτούν οι μαθητές αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Μέσω της συνεχής επικοινωνίας με τους μαθητές και τους γονείς τους εξασφαλίζεται μια συλλογική προσπάθεια επιτυχίας. Τα αποτελέσματα των μαθητών μας είναι η απόδειξη για την προσπάθεια που καταβάλλεται.

Γυμνάσιο

Α' Λυκείου

Β' Λυκείου

Πολιτική Οικονομία Γ' Λυκείου

Πολιτική Οικονομία

Γενικός στόχος της διδασκαλίας της Πολιτικής Οικονομίας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες την οικονομική επιστήμη και να έλθουν σε επαφή με τα θέματα της καθημερινής οικονομικής ζωής.

Περιγραφή Μαθήματος

Η ύλη του μαθήματος περιλαμβάνει συνολικά 8 κεφάλαια, τα οποία είναι:

§ Κεφάλαιο 1 : Ελαστικότητα Ζήτησης και Προσφοράς

§ Κεφάλαιο 2: Παραγωγή και Κόστος

§ Κεφάλαιο 3: Μορφές Αγοράς

§ Κεφάλαιο 4: Εθνικό Εισόδημα – Βιοτικό Επίπεδο

§ Κεφάλαιο 5: Ανεργία

§ Κεφάλαιο 6: Οικονομικές Διακυμάνσεις

§ Κεφάλαιο 7: Δημόσια Οικονομικά

§ Κεφάλαιο 8: Διεθνείς Συναλλαγές – Διεθνές Εμπόριο

Τρόπος Διδασκαλίας Μαθήματος:

Έναρξη μαθημάτων: 1 Αυγούστου

Η λεπτομερής ανάλυση της θεωρίας κάθε κεφαλαίου και η διδασκαλία όλων των ασκήσεων (θεωρητικών και αριθμητικών) όλων των επιπέδων δυσκολίας και η απόκτηση κριτικής σκέψης και γνώσεων για το τι επικρατεί σήμερα στο οικονομικό σκηνικό τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό είναι από τους βασικούς στόχους διδασκαλίας. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε πληθώρα διδακτικών βοηθημάτων.Τα βιβλία αυτά περιέχουν πληθώρα ασκήσεων και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εξάσκηση με την οποία διασφαλίζεται η βαθιά κατανόηση όλων των γνωστικών αντικειμένων που αποτελούν την ύλη και επιτυγχάνεται η πλήρης προετοιμασία για τις τελικές εξετάσεις.

Η διεξαγωγή πληθώρας διαγωνισμάτων και φύλλων αξιολόγησης μαθήματος βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν καλύτερα όλα τα γνωστικά αντικείμενα της ύλης.

Και τέλος, η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς για την πορεία και την εξέλιξη των παιδιών τους θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων τους.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το φροντιστήριο μας παρέχει κατάλληλη προετοιμασία για τις παγκύπριες εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, στο μάθημα των Γαλλικών κατεύθυνσης για τη Γ΄Λυκείου. Το μάθημα των Γαλλικών προσφέρεται και στις έξι κατευθύνσεις.To επίπεδο το οποίο εξετάζεται στην συγκεκριμένη εξέταση, αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1 του ΚΕΠΑ.

Ο υποψήφιος προετοιμάζεται κατάλληλα για όλα τα μέρη της εξέτασης η οποία αποτελείται από το δοκίμιο ακρόασης-κατανόησης προφορικού λόγου καθώς και το δοκίμιο κατανόησης γραπτού λόγου, παραγωγής γραπτού λόγου και γλωσσικών ασκήσεων.

Στα πλαίσια του μαθήματος, καλύπτεται όλο το θεματικό και γλωσσoλογικό περιεχόμενο που έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1. Εντούτοις, διδάσκονται στρατηγικές για την κατανόηση του προφορικού αλλά και γραπτού λόγου, τεχνικές ανάπτυξης έκθεσης ιδεών, πληθώρα γλωσσικών ασκήσεων καθώς και όλα τα θέματα περασμένων αντίστοιχων εξετάσεων.

Γίνεται χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και αυθεντικών πηγών, επιτρέποντας έτσι τη διαμόρφωση και ανάπτυξη προσληπτικών και παραγωγικών δεξιοτήτων του μαθητή. Η πολυμορφία των μέσων αυτών προσφέρει φωνιτική ποικιλία και ποικιλία στα διάφορα επίπεδα της γαλλικής γλώσσας (κοινή, καθημερινή γλώσσα, προφορές).

Η μέθοδος που ακουλουθείται είναι μαθητοκεντρική και έχει ως σκοπό την εμπλοκή του μαθητή στο μέγιστο βαθμό στη διαδικασία διδασκαλίας.

Τέλος, η συνεχής αξιολόγηση του μαθητή επιτρέπει τη διαρκή ενίσχυση του και κατα συνέπεια την επίτευξη του στόχου του για επιτυχία στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

IGCSE Cambridge

IGCSE

Για τους μαθητές που το επιθυμούν παρέχεται η δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις IGCSE του Πανεπιστημίου του Cambridge. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να αναπτυχθεί η ικανότητα χρήσης της γλώσσας αποτελεσματικά για σκοπούς πρακτικής επικοινωνίας. Το μάθημα βασίζεται στις συναφείς γλωσσικές δεξιότητες ακρόασης, ανάγνωσης, ομιλίας και γραφής, οι οποίες αναπτύσσονται εξίσου στα πλαίσια της διδασκαλίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί επίσης να προσφέρει πληροφορίες για τον γαλλικό πολιτισμό και τον πολιτισμό των χωρών όπου ομιλούνται τα γαλλικά, ενθαρρύνοντας έτσι τη θετική στάση απέναντι στην εκμάθηση γλωσσών και προς τους ομιλητές ξένων γλωσσών.

Στα πλαίσια του μαθήματος, καλύπτεται όλη η διδακτέα ύλη και ο μαθητής εξασκείται σε πληθώρα εξεταστικών δοκιμίων περασμένων ετών. Εντούτοις, διδάσκονται στρατηγικές για την κατανόηση του προφορικού αλλά και γραπτού λόγου και τεχνικές ανάπτυξης έκθεσης ιδεών.

Γίνεται χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και αυθεντικών πηγών, επιτρέπoντας έτσι τη διαμόρφωση και ανάπτυξη προσληπτικών και παραγωγικών δεξιοτήτων του μαθητή. Η πολυμορφία των μέσων αυτών προσφέρει φωνιτική ποικιλία και ποικιλία στα διάφορα επίπεδα της γαλλικής γλώσσας (κοινή, καθημερινή γλώσσα, προφορές).

Τέλος, ο μαθητής αξιολογείται συνεχώς με σκοπό την ενίσχυση του και την ολοκληρωμένη προετοιμασία του.

DELF/DALF

DELF : Δίπλωμα γαλλικών σπουδών γλώσσας

DALF : Δίπλωμα πλήρους γνώσης γαλλικής γλώσσας

Τα διπλώματα DELF και DALF είναι τα διεθνώς αναγνωρισμένα διπλώματα του γαλλικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Τα διπλώματα αυτά ισχύουν εφόρου ζωής.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση αυτών των διπλωμάτων εξετάζουν και τις τέσσερις γλωσσικές ικανότητες, οι οποίες είνα :

-  Κατανόηση Γραπτού Λόγου

-  Κατανόηση Προφορικού Λόγου

-  Παραγωγή Γραπτού Λόγου

-  Παραγωγή Προφορικού Λόγου

Όλα τα διπλώματα είναι εναρμονισμένα με τα επίπεδα του ΚΕΠΑ (Κοινού Ευρωπαικού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες)

Η ηλικία και το επίπεδο του μαθητή καθορίζει την εξέταση στην οποία μπορεί να συμμετάσχει:

Τα παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις DELF PRIM A1 ή Α2 σύμφωνα με το επίπεδο τους.

Οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις DELF JUNIOR ET SCOLAIRE A1, A2, B1, B2  και DALF C1 ή C2 σύμφωνα με το επίπεδο τους.

Οι ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις DELF TOUT PUBLIC A1, A2, B1, B2  και DALF C1 ή C2 σύμφωνα με το επίπεδο τους.

DELF A1

Πιστοποιεί τις στοιχειώδης γνώσεις της γαλλικής γλώσσας, οι οποίες καθιστούν δυνατή την απλή επικοινωνία σε οικείες και καθημερινές καταστάσεις.

DELF A2

Πιστοποιεί το στοιχειώδες επίπεδο της γαλλικής γλώσσας μέσω επικοινωνίας με απλούς και συνηθισμένους διαλόγους, που προϋποθέτουν μία απλή συζήτηση σε οικεία και τρέχοντα θέματα.

DELF B1

Πιστοποιεί το επίπεδο ικανοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας : ικανότητα κατανόησης και συμμετοχής σε συζητήσεις θεμάτων επικαιρότητας, γνώση λεξιλογίου περίπου 2000 λέξεων και βασικών γραμματικών γνώσεων, ικανότητα προφορικής και γραπτής παρουσίασης πληροφοριών και κειμένων.

DELF B2

Πιστοποιεί την καλή γνώση της καθομιλουμένης γαλλικής γλώσσας και καθιστά δυνατή την ορθή γραπτή και προφορική έκφραση σε πληθώρα θεμάτων.

DALF C1

Πιστοποιεί το προχωρημένο επίπεδο γνώσεων της γαλλικής γλώσσας.

DALF C2

Πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο γνώσης και επάρκειας της γαλλικής γλώσσας 

Μαθητές/Παιδιά

ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ολοκληρώνεται σταδιακά η εκμάθηση των βασικότερων γραμματικών και συντακτικών φαινομένων της γαλλικής γλώσσας και η ικανότητα επικοινωνίας - κατανόησης στο γραπτό και προφορικό λόγο σε θέματα της καθημερινής ζωής (κοινωνία - πολιτισμός).

ΑΡΧΑΡΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: DELF A1-A2

ΜΕΣΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (1ο): DELF B1

- Στο ΜΕΣΑΙΟ (2ο), ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ και ΑΝΩΤΕΡΟ επίπεδο, ο μαθητής-σπουδαστής με τη χρήση πολυμέσων, έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο της γαλλοφωνίας και προσεγγίζει πληθώρα θεμάτων.

ΜΕΣΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (2ο): DELF B2

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ-ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: DALF C1-C2

- Παράλληλα, γίνεται η προετοιμασία των διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων DELF και DALF του Γαλλικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας καθώς και προετοιμασία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

- Η πολυθεματική και πολυπολιτισμική οπτική της γαλλικής γλώσσας διευρύνει και ισχυροποιεί την ελεύθερη και δημιουργική έκφραση του μαθητή, στοχεύοντας όχι μόνο στην απόκτηση της ξενόγλωσσης πιστοποίησης και ενός διπλώματος, αλλά κυρίως στη φιλοσοφία μιας πλουραλιστικής και κοινωνικής παιδείας, που προετοιμάζει τον ενεργό, με ισχυρή άποψη και γνώση, παγκόσμιο πολίτη και ενήλικα.

ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανακάλυψη και εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας

Τα παιδιά που ξεκινούν την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από πολύ μικρή ηλικία αφομοιώνουν πιο εύκολα τις βάσεις της. Δώστε, λοιπόν, στα παιδιά σας την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη γαλλική γλώσσα και το γαλλόφωνο πολιτισμό μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Ελκυστικές δραστηριότητες προτείνονται στα παιδιά τα οποία, καθώς περνούν οι εβδομάδες, αναπτύσσουν προφορικές και γραπτές δεξιότητες στη γαλλική γλώσσα. Η εκμάθηση της γραμματικής και του λεξιλογίου γίνεται ευχάριστα και δημιουργικά μέσα από δραστηριότητες, που συνδιάζουν τη δυναμική της εικόνας, του ήχου, της αυθόρμητης έκφρασης του μαθητή. Μόλις το παιδί φτάσει σε ηλικία 12 ετών, θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στα προγράμματα σπουδών για εφήβους.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις DELF PRIM A1 ή Α2 σύμφωνα με το επίπεδο τους.

 

 

 

 

 

 

Ενήλικες

ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δια βίου εκπαίδευση

Οι μαθησιακές ανάγκες του ενήλικα μαθητή καθορίζουν τους στόχους του. Η γαλλική γλώσσα και ο γαλλόφωνος πολιτισμός γίνονται αντικείμενο σπουδής και εκμάθησης:
– για την απόκτηση κάποιου διπλώματος,
– για τη βελτίωση του επαγγελματικού προφίλ του,
– για την υλοποίηση σπουδών σε γαλλόφωνα πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού,
– για προσωπική καλλιέργια και φιλομάθεια…

Οι αρχικές δεξιότητές του ενήλικα – σπουδαστή στα γαλλικά, οι ανάγκες του καθώς και ηδιαθεσιμότητά του θα καθορίσουν την επιλογή του προγράμματος σπουδών.

Τα μαθήματα είναι πρωϊνά / απογευματινά.

Τα μαθήματα είναι ατομικά / ομαδικά.

ΤΟΜΕΙΣ ΣΠΟΥΔΗΣ-ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ

Διευρημένη μάθηση: 

- Γνώση της γλώσσας και του πολιτισμού της Γαλλίας

- Απόκτηση διεθνών πιστοποιήσεων  DELF, DALF.

Επαγγελματικά γαλλικά:

- Τουρισμός, Ναυτιλιακά, Μεταφορές κτλ..  

- Δυνατότητα απόκτηση της πιστοποίησης DELF Pro.

 

 

C2 IV Certified

Native speaker level (IV Certified - C2)

Upon completion of the C2 level course, you will be able to easily understand everything you hear and read, talk on difficult subjects spontaneously at high pace, and compose extended connected texts with different content, type and style. You will learn about the specifics of the national Russian character and Russian communication culture, and learn to translate serious texts into Russian. When you achieve C2 fluency level, you will be able to pursue a teaching profession and research activities in the field of the Russian language. (14 months)

C1 III Certified

Fluency level (III Certified - C1)

Upon completion of C1 Level courses, you will speak fluently with others on a number of subjects. You will be able to discuss current political, social and cultural matters, and clearly argue your point of view. You will understand the language of the media, read unadapted literature and watch movies in Russian. Having completed the course, you will be able to write a memo, academic essay or even a newspaper article. (12 months)

A1 Elementary

Elementary level (A1)

Upon completion of A1 level Russian you will be capable of pronouncing, comprehending and reading sounds, letters, words and phrases in Russian in everyday situations. You will not only be able present yourself as well as others around you, but you will also be fully capable of participating in conversations: ask and answer questions about leisure, lifestyle and travel. You will also have the capacity to understand and write basic texts like filling out a hotel registration form or an e-card to your friends and family. (14 months)

A2 Basic

Basic Level (A2)

Take the basic level course and you will expand your knowledge of Russian language. You will not only be able to interact with others around you; you will also be fully capable of participating in conversations: asking and answer questions about leisure, lifestyle and travel. Using simple words and expressions you will be able to go shopping, order dinner at a restaurant, ask passers by for directions and many other things with ease. You will be to talk about yourself, your work and interests, describe your hometown, and talk with people about health or the weather. Upon completion you will be able to write letters to your friends sharing your experience and impressions. (12 months)

B1 I Certified

Threshold level (I Certified - B1)

Upon successful completion of the threshold level, you will feel confident in most linguistic situations. You will be able to read extracts from Russian newspapers and books, discuss them with your conversation partner and express your own opinion about a book you have read or a movie you have seen. You will also be able to write a discourse on your future plans or describe your impressions. (18 months)

B2 II Certified

Post-threshold level (II Certified - B2)

Upon completion of the post-threshold level courses, you will be able to keep up a conversation about politics, economics, or culture. You will learn to compose business letters, speculate and express your opinion about current events. You will be able to understand news in Russian, read newspapers and magazines without any major difficulties. Upon completion of the course, it will be possible for you to watch movies with simple vocabulary and read adapted stories of modern authors in Russian. (14 months)

Ενήλικες

Ενήλικες 

Γίνονται μαθήματα για εξάσκηση ομιλίας, δίνοντας έμφαση στον προφορικό και γραπτό λόγο. Δημιουργούνται ειδικά τμήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών και των επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας